Термідром

Продаж часнику на посадку. Насіння часнику: Воздушка, Однозубка, Часник
Термідром сорт часнику - Сорти часнику в Україні
Термідром сорт часнику

Термідром - Термідром сорт часнику - Сорти часнику в Україні

Сорт часнику Термідром

Часник сорту Термідром. 

Сорти часнику в Україні — Опис та фото сортів часнику на посадку

Термідром Thermidrome – сорт часнику, який найчастіше постачається в країни пострадянського простору з Голландії.

Сорт часнику Термідром нещодавно виведено французькими селекціонерами з провінції Дром.

Основні характеристики сорту часнику Термідром:

Озимий;
Нестрілкуючий;
Розмноження – зубками.

Термін посадки сорт часнику Термідром з початку жовтня і до початку листопада. Точний час посадки визначається, виходячи з довгострокових прогнозів синоптиків у вашому регіоні (на найближчий місяць). Від моменту посіву до промерзання ґрунту на глибину більше 2 см повинно залишатися 20 до 25 днів. Термін дозрівання – липень.

При дотриманні основних умов заощадження (хороша вентиляція, вологість у межах 70-80%, температура в овочесховищі від 0 до +3°C) поширення небезпечних грибків та інфекцій досить низька.

Продуктивність культури підвищується при дотриманні агротехніки: заправка грядок перегноєм або торфонавозним компостом з додаванням сульфату калію і суперфосфату, прополювання навесні, розпушування, полив раз на п’ять днів, дворазове підживлення розчином карбаміду на початку вегетації з інтервалом в 15 монофосфатом калію або золою на початку літа.

Під час вегетації кущі часнику відрізняється високою стійкістю до хвороб цибулин і шкідників, зокрема до фузаріозної гнилі. Листя саджанців насиченого зеленого кольору з легким сріблястим нальотом має ширину від 8 до 23 мм.

Морфологічні особливості сорту та рекомендації щодо вирощування французького сорту часнику Термідром:

Сорт часнику використовується для вирощування як на приватних городах, так і в умовах фермерських господарств. Для зрілих цибулин характерне приємне рожеве забарвлення зовнішніх щільних лусочок. Зубчики вкриті біло-рожевою оболонкою. М’якуш має колір слонової кістки, середньогострий смак і сильний запах.

Використовується у свіжому вигляді або після термічної обробки в кулінарних цілях з червня і до нового року.
Вага кожної головки від 40 до 70 г. Викопані та просушені на повітрі цибулини відрізняються коротким періодом спокою. Вже до середини осені посадковий матеріал готовий до сівби.

Термін повного дозрівання головок з моменту появи численних паростків навесні до масового вилягання бадилля та усихання нижніх листових пластин складає від 90 до 95 днів. Кількість зубків у багатоярусній цибулиці – 7-12. Їхня середня вага становить 7 г. Діаметр головок – 45 мм.

Норма посіву від виробника за допомогою механізованих пристроїв – 26-29 тисяч фракцій на кожний гектар плантації. На кожну сотку городу витрачається приблизно 10-13 головок часнику.

Глибина посадки – від 5 до 7 см. Оптимальна відстань між посадковими борознами – 0,2 м. Рекомендовано після посівних робіт мульчувати органічними матеріалами, шаром 15 см (перегній, компост, солома), якщо є така можливість.