Прометей

Продаж часнику на посадку. Насіння часнику: Воздушка, Однозубка, Часник
Прометей сорт часнику - Сорти часнику в Україні
Прометей сорт часнику

Прометей сорт часнику - Сорт часнику Прометей - Сорти часнику в Україні

Назва сорту: Прометей.
Назва на англійській мові: Prometei.
Культура: часник.
Країна створення сорту:
Україна.
Рік реєстрації: 1999.
В держ.реєстру: Виключений
Рекомендована зона для вирощування:
Лісостеп, Полісся.
Напрям використання:
спеція.
Якість:
високолежкий.
Група стиглості: зимовий.
Організація: З: Уманський державний аграрний університет (UA).
ВППС: Уманський національний університет садівництва (UA)

Воздушка сорт Прометей
Воздушка сорт Прометей
Однозубка сорт Прометей
Однозубка сорт Прометей
Часник сорт Прометей
Часник сорт Прометей

Середньостиглий сорт озимого часнику Прометей виведено в Уманській сільськогосподарській академії України

(сьогодні це Уманський національний університет садівництва) методом клонового відбору з інтродукованих сортоутворювачів.

Районовано сорт часнику у 1999 році.
У 1999 році офіційно сорт часнику Прометей внесено до Державного реєстру сортів рослин, рекомендованих та придатних для поширення в Україні.

Стійкість до захворювань та шкідників, зокрема до фуцаріозу та стеблової нематоди помірна.
За термінами дозрівання вважається середньостиглим сортом.

Товарна головка повністю формується приблизно на 110 день з моменту ранньовесняних масових сходів підзимових посівів.

Озимий часник, середньостиглий. Період вегетації становить близько 110 днів.
Цибулина округло-плеската, світло-фіолетового кольору, середньою масою 60-70 гр.

Головною перевагою сорту є високий вміст сухих речовин — 41%, і вітаміну С — 6,2 мг., Що забезпечує тривалість зберігання при температурі +1 С до 10 місяців. погоду за нестачі дощів. Має високу зимостійкість.


Висока врожайність будь-якого сорту часнику можлива лише за умови постійного оновлення посадкового матеріалу!

Характеристика часнику Прометей:

Призначення: столовий.
Сорт: озимий, що стрілкує.
Середня вага головки часнику: 30-50 гр., можливо і більше.
Кількість зубків: 5-6.
Вміст сухих речовин — 41%, і вітаміну С — 6,2 мг., цукру — 18%.
Термін зберігання при оптимальній температурі +1 С до 7 місяців.

Має чудові смакові якості.
М’якуш часнику має молочно-білий колір, виражений часниковий аромат і середньогострий смак. Вміст сухої речовини – 41,4%, аскорбінової кислоти – 10,3 мг%.

Рослина посухостійка, дає стабільні врожаї в спекотне літо, але величина цибулин збільшується при організації поливів 1 раз на 5-7 діб. Зимостійкий при культивуванні в середній смузі не потребує утеплення підзимових посівів на грядках.

Лежкість даного сорту часнику середня, при дотриманні всіх умов зберігання (у сухому, добре вентильованому приміщенні) здорові, якісно просушені цибулини холодним способом можна зберегти до кінця лютого.